După ce v-aţi mutat împreună şi au trecut câteva luni…

Obiceiurile  şi tabieturile ce le ai s-ar putea să strice până şi cele mai romantice relaţii. O femeie trebuie să rămână femeie în ochii partenerului său. Iată doar unele dintre greşelile care le faci şi nici nu-ţi dai seama cum le priveşte el.

Cazul lui Andrei, 30 ani:

„Fosta mea iubită era frumoasă, dar nu se ferea absolut cu nimic de mine: îşi vopsea unghiile la picioare în dormitor, în prezenţa mea îşi pensa sprâncenele şi îşi storcea coşurile de pe frunte, în permanenţă îşi tot curăţa urechile cu beţişoare, se scărpina peste tot fără nici o jenă. Ajunsese până la atât că nu mai închidea bine uşa la baie pentru a nu întrerupe discuţia noastră! Ţin să menţionez că mă îndrăgostisem de o fată superbă, iar după… am descoperit, desigur nu fără ajutorul ei, jumătate din frumuseţea ei se datora machiajului aplicat în trei straturi şi la care asistam fără să-mi doresc acest lucru. N-am rezistat când a început să vorbească cu mine despre problemele ciclului menstrual şi mă trimitea după absorbante. În principiu nici nu o acuz, până la traiul nostru în comun, ea locuise cu o prietenă şi probabil mă confundase cu aceasta. Doar că pentru mine ea îşi perduse orice farmec, nu o mai doream şi am pus punct.”

Cazul lui Cristian, 34 ani:

„Cred că fiecare bărbat ar fi fericit ca femeia de lângă el să vorbească mai puţin. Excepţie fac doar bărbaţii cu dificienţe de auz. Vin de la serviciu, obosit, stors şi flămând, iar ea din prag: „cum ţi-a trecut ziua? Dar la mine…” şi se începe. Sunt norocos dacă nu trebuie să şi răspund, deşi se întâmplă foarte rar. Am impresia că femeile ar putea vorbi ore întregi dacă nu le opreşti! Gândesc cu voce tare. Iar în capul lor roiesc o droaie de probleme uneori inutile: vremea de afară, telenovelele, de ce nu sună prietena sa, cu cine doarme cutărică, ce crede despre mine tatăl ei, sau şi mai grav ce gândesc eu despre prietena  sau familia ei. Eu nici nu mă gândendesc la ei!”

Uneori e mai bine să taci, decât să vorbeşti! Bărbaţii au nevoie uneori de linişte în emisie. Turuiala continuă poate distruge atracţia dintre voi, pur şi simplu îl poate scoate din minţi.

Apropo, cea mai oribilă discuţie e cea în care sunt bârfite şi judecate alte femei. Nu trebuie să-i aduci aminte că vecina de la etajul trei are picioarele strâmbe, iar Angelina are buzele injectate. În primul rând că nici una, nici alta nu sunt adevărat, iar bărbaţii văd asta foarte bine şi într-al doilea – obţii exact contrariul, îi atragi atenţia asupra vecinei de la trei şi a Angelinei. Unde mai pui că asemenea discuţii denotă că ai o problemă cu încrederea în propria-ţi persoană. Nu te transforma într-o răutăcioasă care le urăşte pe toate frumoasele din jur.

Fii înțeleaptă! Şi nu uita, bărbaţilor le plac femeile inteligente.

Ai grijă că tăcutul în exces tot nu e bun. Nu folosi niciodată tăcerea ca pe o  măsură de pedeapsă când partenerul a greşit cu ceva. Iar la întrebarea lui: „ce s-a întâmplat?” – răspunzi sec: „nimic”. La început îl poate enerva, dar cu timpul trece în indiferenţă.

Nimeni nu te îndeamnă să deschizi gura doar când vrea el sau să vorbeşti doar ce vrea el să audă, doar că uneori bărbaţii au nevoie de linişte în egală măsura cât avem noi dorință să vorbim. Iar într-o relaţie contează nu doar necesităţile tale, dar şi ale lui.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.