M-a inselat sotul, ce sa fac? Il iert sau divortez

M-a inselat sotul, ce sa fac? Sa-l iert si sa merg mai departe in casnicie sau sa divortez si sa o iau de la capat? Sunt intrebari pe care si le pun femeile inselate, iar decizia este greu de luat, mai ales daca la mijloc este iubire si copii.

Cele mai multe femei inselate se gandesc intai de toate la divort, insa apoi incep sa puna in balanta cu despartirea posibilitatea de a-si ierta partenerul.

M-a inselat sotul, dar e un tata bun

Consilierii de cuplu spun ca de multe ori sotiile inselate se gandesc la copii atunci cand spun ca nu vor sa se desparta de barbatul infidel. “M-a inselat, dar e un tata bun, aduce bani in casa, se ocupa de copii”, asa isi justifica deciziile femeile care isi iarta sotul infidel.

Terapeutii sustin ca depinde mult de personalitatea fiecaruia atunci cand se ia o decizie privind continuarea unei casnicii dupa ce sotul a inselat. Depinde cat de dependenta este sotia de partenerul ei din punct de vedere afectiv, material si social, daca este prima data cand a inselat.

Studiile arata ca un barbat din sapte isi inseala neavasta inca din primul an, iar peste 40% din ei vor fi infideli dupa cinci ani de la casatorie. Studiile sunt de-a dreptul dezarmante daca luam in calcul ca in circa 80% din cupluri se spune ca, la un moment dat, unul dintre parteneri il va insela pe celalalt.

Asa ca daca decizi ca nu poti sa treci peste infidelitatea sotului si decizi sa te desparti, nu esti un caz particular. Se pare ca 50% dintre divorturi se produc din cauza infidelitatilor din cuplu.

M-a inselat, ce sa fac? Cum sa trec peste asta?

De cele mai multe ori sotiile inselate apeleaza la prieteni, la familie sau la psiholog pentru a cere ajutorul. Unele sotii vor doar sa se confeseze, altele au nevoie sa fie sfatuite. Si intr-un caz si in celalalt este important ca suferinta sa nu fie tinuta ascunsa, psihologii sustinand ca aceasta ar fi cea mai grava situatie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.