Crochete de lapte

Ingrediente:
500 ml lapte
80 g faina
50 g unt
80 g cascaval/parmezan/orice branza cu o consitenta dura
sare
1 albus
pesmet

Mod de preparare:
Punem untul intr-o craticioara pe foc mic. Cand este complet topit, adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam laptele, in trei etape, si amestecam bine bine ca sa nu se formeze cocoloase.
Lasam pe foc pana cand sosul nostru bechamel se ingroasa avand grija sa amestecam mereu ca nu cumva sa se prinda. Cand incep sa apara primii bulbucei atunci stigem focul si tragem craticioara deoparte. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si adaugam branza rasa. Rasturnam aluatul pe o tava, il nivelam cu ajutorul unei linguri (foaia sa aiba cam 2 cm) si il lasam cam 1-2 ore sa se intareasca bine. Dupa ce este rece, il taiem in fasiute de 2 cm latime si cu mainile trecute prin albus usor batut formam crochetele noastre. Le dam apoi prin pesmet si le prajim in ulei incins pana se rumenesc. Crocante la exterior si cremoase inauntru. Foarte bune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.