Bruschete cu ceapa caramelizata, branza, smochine si prosciutto

Ingrediente pentru 6-8 tartine:
10 smochine
6-8 felii de paine
8 cepe salota mari, taiata in felii subtiri
250 gr de proscuitto, taiat in felii subtiri
300 gr de branza de capra sau orice fel de branza pe care o preferi
otet balsamic
1 catel de usturoi, taiat felii in jumatate pe lungime
ulei de masline extra virgin
sare de mare sau sare cuser si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Smochinile se curata de tulpuna si se taie in jumatate. Se incalzeste un gratar sau o tigaie grill, la foc mare. Cand gratarul sau tigaia este fierbinte, se pun smochinile taiate si se pregatesc timp de 1-2 minute, pana cand devin moi si au urme de gratar. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.
Feliile de paine se ung pe amble parti cu ulei extravirgin, se pun intr-o tava pe o foaie de copt, se dau in cuptor si se prajesc pana devin rumene.  Stai cu ochii pe paine ca se poate arde repede! Cand painea este rumena se scoate din cuptor si cat este calda se freaca cu un catel de usturoi, se presara sare si piper proaspat macinat. Peste feliile prajite de paine se aranjeaza felii subtiri de ceapa, apoi o felie subtire de branza de capra, felii de prosciutto si smochinile.
Bruschetele se stropesc usor cu cateva picaturi de otet balzamic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.