Ciorba de raci oltenesti

Ingrediente:
10, 12 bucati ardei raci;
5, 6 cepe (apoximativ 500 g), se poate folosi si praz (4 fire mai mari);
300 g faina;
2 morcovi;
1 pastarnac;
1500 ml zeama de varza;
ulei;
bulion dupa gust
100 ml pasta de rosii;
condimente (piper, marar, cimbru, patrunjel, sare);
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste. Cand ceapa devine sticloasa (opriti putina ceapa calita si pentru ciorba) se pune sare, piper, faina, pasta de rosii si amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se amesteca pana ce se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte o compozitie consistenta cu care se vor umple racii. Daca iese prea groasa se mai adauga putina apa.
Racii spala bine, se curata de seminte, se cufunda cateva minute in apa clocotita, se cresteaza la putin la varf (pentru ca atunci cand fierb sa nu se defaca), se umplu cu compozitia de mai sus. Partea superiora a ardeiului se tapeteaza cu faina pentru evita ca umplutura sa iasa din ardei.
Intr-o oala, se pune la fiert zeama de varza. Cand clocoteste se adauga morcovi taiati rondele, pastarnacul taiat cubulete si ceapa calita. Dupa cateva clocote se mai potriveste cu bulion, apa daca este cazul, se aseaza racii cu grija, apoi se lasa inca 30 min la foc mic. La sfarsit se adauga verdeata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.