Supa crema de sfecla rosie

Ingrediente:

500 g sfecla rosie
un ardei gras rosu
2 morcovi
o ceapa
2 cartofi potriviti
50 g unt
sare
zeama de la 1/2 lamaie
un catel de usturoi
o crenguta de cimbru
smantana pentru servit
Mod de preparare:
Toate legumele in afara de cartofi se curata si se taie in cuburi mici. Se pun intr-o oala, se adauga catelul de usturoi , crenguta de cimbru, se stropesc cu zeama de lamaie pentru asi pastra sfecla culoarea rosu intens, se acopera cu apa rece si se fierb pana ce legumele sunt patrunse bine. Cartofii se spala se usuca cu un prosop de hartie , se inteapa cu furculita si se pun la copt in cuptor. Cand legumele s-au inmuiat scurgem o parte din zeama si o pastram, le punem intr-un blender impreuna cu untul si cartofii copti. Potrivim gustul cu sare, si mixam bine . Consistenta supei o putem face dupa cum dorim, adaugand din zeama oprita special pentru asta. Se poate servi ca atare sau puteti adauga o lingura de smantana groasa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.