Supa de pui cu galuste

Ingrediente:

un pui
4 morcovi
o telina potrivita ca marime
o radacina de pastarnac
o radacina de patrunjel
o ceapa
5-6 l apa
sare
piper
pentru galuste:
2 oua
12 linguri rase gris (sau 8 linguri cu varf gris)
un varf de lingurita bicarbonat
putina sare
leustean verde, tocat
Mod de preparare:
Spala bucatile de pui si pune-le la fiert in apa cu sare. Cureti spuma ce se ridica la suprafata si adaugi legumele taiate in doua, spalate foarte bine. Lasi la fiert la foc mediu pana ce atat carnea cat si legumele sunt fierte. Intr-un bol pui cele doua oua si le bati cu o furculita impreuna cu sarea si bicarbonatul. Adaugi treptat grisul si omogenizezi. Lasi 5 minute apoi cu o lingura ce-ai trecut-o prin apa rece iei din compozitia de galuste de gris si adaugi in supa, cam cate jumatate de lingura compozitie. Stropesti cu apa rece, pui capac si lasi la fiert 10 minute. Adaugi leustean verde tocat , opresti focul si mai lasi sa se odihneasca 10 minute.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.