Cornulete fragede cu gem

Ingrediente:
100 ml lapte
15 gr drojdie
1 lingurita zahar
sare
4 linguri untura/ margarina
1 ou
400 + 50 gr faina
200-300 gem de prune
zahar pudra
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm si taiem patratele (vezi foto). Apoi punem gem de prune, pe fiecare patratica, nu foarte mult sa nu iasa, cand rulam cornuletele.
Rulam, pornind de la un colt si dam forma unor cornulete, apoi asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit pana ce devin usor maronii, pe margine.
Se scot si se dau, asa calzi, in zaharul pudra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.