Foi fragede cu crema de cacao si rom

Ingrediente:   
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina(aprox.)
un strop de sare
Crema:
500 ml lapte
8 linguri de zahar
2 linguri cacao
6 linguri faina
250 g margarina sau unt

Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.Apoi,adaugam pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei. Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.
Mod de preparare crema:
Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao,faina,zahar si amestecam cu un tel.Adaugam si restul de lapte.Punem pe foc mic si amestecam bine pana se ingroasa.
Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se incorporeaza. Lasam crema sa se raceasca si punem esenta de rom. Impartim crema in 4 parti egale pe care o distribuim intre foi,inclusiv deasupra. Dam prajitura la rece,a doua zi o portionam.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.