Negresa, prajitura arici

Ingrediente:
250 g faina,
250 g zahar,
30 g margarina,
1 ou
2 linguri miere
200 ml lapte,
1 lingurita bicarbonat stins
Glazura:
200 g margarina,
250 g zahar,
2 linguri cacao,
5 linguri lapte
esenta rom

 Mod de preparare

Margarina, zahărul, cele trei linguri de cacao şi laptele se pun într-o cratiţă pe foc, se amestecă şi se lasă să dea în clocot, după care se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile, făina şi praful de copt şi se amestecă bine.

Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste compoziţia obţinută. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt compoziţia şi se bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 grade. Se lasă 15 minute şi se face testul cu scobitoarea. După ce prăjitura este gata, se lasă puţin la răcit, apoi se topeşte ciocolata şi se întinde peste prăjitură. Deasupra se pune nucă de cocos şi se poate tăia în formă de romburi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.