O noapte la Venetia

Ingrediente:
Blat cocos
5 albusuri
5 linguri zahar
80 gr nuca cocos
4 linguri faina
Blat cacao
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri cu varf faina
2 linguri cacao
1/2 plic praf copt
Crema
5 galbenusuri
150 gr zahar
5 linguri lapte
200 gr unt
un plic zahar vanilat
Glazura
150 gr ciocolata cu lapte
50 gr unt
5 linguri lapte
Mod de preparare blat de cocos:
Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce e complet diluat. Te opresti doar cand nu mai simti cristale de zahar in compozitie. Adaugi faina si nuca de cocos si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Pregatesti o tava de 25/28 cm, o tapetezi cu ulei si faina sau cu hartie pentru copt  si intinzi uniform compozitia.
Preincalzeste cuptorul
Mod de preparare blat de cacao:
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile pana devin spuma, adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat. Adauga galbenusurile si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca usor de jos in sus. Distribuie cu  lingura, uniform, compozitia peste cea de cocos ai niveleaza usor. Da tava in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu pentru 15-20 minute . Fa testul cu scobitoarea. Lasa la racit si desprinde-i  hartia de copt doar cand blatul e complet rece.
Mod de preparare crema:
Mixeaza  galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele si pune bolul pe baie de aburi pana ce crema se ingroasa. Adauga zaharul vanilat  Lasa sa se raceasca. Mixeaza usor untul apoi adauga crema de galbenusuri complet rece si omogenizeaza amestecand usor.
Intinde uniform crema peste blatul rece si niveleaza. Da tava la rece.
Mod de preparare glazura:
Pune intr-o craticioara  ingredientele, pe foc mic, pana obtii o compozitie omogena. Raceste si intinde uniform  glazura obtinuta peste crema. N-o pune calduta, risti sa strici stratul de crema. Portioneaz-o cu-n cutit simtat,subtire.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.