Prajitura intercontinental

Ingrediente:
Foi: 12 albusuri
12 lg nuci macinate
12 lg zahar
6 lg faina
Mod de preparare foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.
Crema: 12 galbenusuri
14 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
8 lg lapte
300 g unt
50 g nuca de cocos
50 g stafide
50 g ciocolata
Mod de preparare crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi laptele( pe aburi), pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa. Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste foaie.
In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora). In ultima treime adaugam ciocolata rasa.
Glazura: 50 g ciocolata neagra
Mod de preparare: Peste prajitura radem ciocolata si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.