Bulb de fenicul umplut

Ingrediente pentru 4 persoane:
200 g bulgur
300 ml supa de legume
1 lingurita unt
1 chili
2 catei usturoi
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de nuca de muscat
1 lingura maghiran
1 lingurita chimen
2 rosii
4 bulbi mici sau 2 mari de fenicul
supa de legume pentru oparit
1 lingurita unt
400 ml sos de tomate
cateva frunze de busuioc sau marar, precum si bucatele de rosii mici pentru ornat
sare, piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Spalati bulgurul sub jet de apa, apoi lasati-l sa se scurga. Incalziti bine supa de legume intr-o oala si adaugati bulgurul, amestecand continuu. Dati totul in clocot si lasati sa fiarba usor 4-5 minute. Reduceti apoi temperatura si lasati bulgurul sa fiarba inabusit la foc mic timp de 20 minute. Luati bulgurul de pe foc si puneti-l intr-un castron.
Incingeti untul intr-o tigaie. Taiati chili in doua, curatati-l de seminte si maruntiti-l.
Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si puneti-le la calit impreuna cu chili. Asezonati cu sare, piper, piper de Cayenne, nuca de muscat, maghiran si cimbru si amestecati totul cu bulgurul.
ADaugati rosiile decojite, curatate de seminte si taiate cubulete. Curatati bulbul de fenicul, taiati-l in doua si opariti-l in supa de legume. Scoateti-l si scobiti-l cu o lingurita. Tocati pulpa de fenicul si amestecati-o cu bulgurul.
Ungeti o tava de copt, asezati jumatatile de bulb de fenicul, umplute cu amestecul de bulgur. Turnati deasupra sosul de tomate si bagati totul in cuptorul incins la 180-200 grade. Scoateti bulbii umpluti, aranjati-i decorativ, ornati-i cu frunze de busuioc sau marar, precum si bucatele de rosii. Serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.