Chiftelute de peste cu sos de lamaie

Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g file de cod
cateva picaturi de zeama de lamaie
cateva picaturi de sos Worcester
sare, piper proaspat macinat
1 chifla inmuiata
1 ou
1 lingura mustar mediu iute
1 chili rosu
1/2 legatura de patrunjel
30 g pesmet
unt topit pentru prajit
Pentru sos:
100 g ceapa frantuzeasca
1 catel de usturoi
1 lamaie netratata
30 g verdeata proaspata amestecata
100 ml vin alb
200 ml supa de legume
amidon alimentar pentru ingrosat
150 g smantana fermentata
frunze de busuioc
Mod de preparare:
Spalati codul, stergeti-l cu un servet ca sa se usuce. Stropiti-l cu sos de lamaie si sos Worcester. Condimentati-l cu sare si piper si lasati-l in frigider 10 minute la marinat. dati-lrin masina de tocat carne impreuna cu cifla stoarsa sau tocati-l marunt si puneti totul intr-un castron. adaugati oul, mustarul, chili curatat, spalat, fara seminte si patrunjelul ales, spalat, scurs si tocat marunt.
Amestecat bine totul, asezonati cu zeama de lamaie, sos Worcester, sare piper si legati compozitia cu pesmet. Formati chiftelute. Incingeti untul intr-o tigaie si prajiti chiftelutele.
Pentru sos, curatati ceapa frantuzeasca si usturoiul si maruntiti-le. incingeti untul intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul. Periati lamaia sub apa fierbinte si taiati-o cubulete. puneti-o la calit peste ceapa, impreuna cu verdeata spalata si tocata marunt.
Adaugati vinul alb si supa de legume. Dati in clocot si lasati sa scada 5 minute la foc puternic. Ingrosati sosul cu putin amidon alimentar. Condimentati cu zeama de lamaie, sos Worcester, sare si piper. Adaugati smantana fermentata si amestecati.
Aranjati chiftelutele pe sosul de lamaie, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.