Gulie la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane:
600 g cartofi noi mici
600 g gulii
1 lingura unt topit
1 ceapa
200 ml supa de legume
sare, piper proaspat macinat
1 priza de nuca de muscat
1 priza de zahar
1 priza de piper de Cayenne
400 g rosii mici
cate 2 fire de rozmarin si chimen
fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Puneti cartofii sub jet de apa si curatati-i. Prefierbeti cartofii 10-12 minute in apa cu sare. Scoateti-i si lasati-i sa se scurga.
Curatati guliile, taiati-le felii si opariti-le in apa cu sare. Scoateti-le si amestecati-le cu cartofii taiati, de asemenea, felii.
Incingeti untul topit intr-o tava pentru sufleuri. Taiati ceapa, maruntiti-o si caliti-o.
adaugati cartofii si guliile si amestecati usor. Alegeti verdeata, spalati-o, taiati-o marunt si puneti-o peste legume.
Turnati supa de legume, asezonati cu sare, piper, nuca de muscat, piper de Cayenne si zahar. Adaugati rosiile spalate, curatate si taiate in doua. Inabusiti legumele in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 de minute. Aranjati-le decorativ, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.