Legume la tigaie in stil asiatic

Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g morcovi tineri
4 cepe verzi
300 g conopida
300 g brocoli
1 ardei gras rosu si 1 galben
600 ml supa de legume pentru oparit
2 linguri ulei de susan
1 ceapa, 2 catei de usturoi
100 ml vin alb
100 ml sos de soia
2 linguri otet de fructe
1 lingura miere
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita praf cinci-arome
1 varf de cutit praf de ghimbir
50 g unt cu verdeata
fire de verdeata pentru ornat.
Mod de preparare:
Curatati morcovii, spalati-i si taiati-i felii. Curatati ceapa verde, spalati-o si taiati-o bucatele de 3-4 cm. Curatati conopida si brocoli, desfaceti-le buchetele si spalati-le sub jet de apa. Scurgeti-le bine si pastrati-le la indemana. Taiati ardeii in doua, curatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i felii.
Incalziti bine 500 ml supa de legume intr-o oala si fierbeti legumele pe sortimente. Incingeti uleiul int-o tigaie sau intr-un wok. Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si caliti-le. Adaugati legumele si caliti-le putin. Adaugati vinul alb, restul de supa de legume si sosul de soia, asezonati cu otet de fructe, miere, sare, piper, praf cinci-arome si praf de ghimbir si lasati otul sa absoarba aromele 4-5 minute. Adaugati untul cu verdeata, lasati-l sa se topeasca, aranjati legumele decorativ, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.