Legume la tigaie in stil asiatic

Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g morcovi tineri
4 cepe verzi
300 g conopida
300 g brocoli
1 ardei gras rosu si 1 galben
600 ml supa de legume pentru oparit
2 linguri ulei de susan
1 ceapa, 2 catei de usturoi
100 ml vin alb
100 ml sos de soia
2 linguri otet de fructe
1 lingura miere
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita praf cinci-arome
1 varf de cutit praf de ghimbir
50 g unt cu verdeata
fire de verdeata pentru ornat.
Mod de preparare:
Curatati morcovii, spalati-i si taiati-i felii. Curatati ceapa verde, spalati-o si taiati-o bucatele de 3-4 cm. Curatati conopida si brocoli, desfaceti-le buchetele si spalati-le sub jet de apa. Scurgeti-le bine si pastrati-le la indemana. Taiati ardeii in doua, curatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i felii.
Incalziti bine 500 ml supa de legume intr-o oala si fierbeti legumele pe sortimente. Incingeti uleiul int-o tigaie sau intr-un wok. Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si caliti-le. Adaugati legumele si caliti-le putin. Adaugati vinul alb, restul de supa de legume si sosul de soia, asezonati cu otet de fructe, miere, sare, piper, praf cinci-arome si praf de ghimbir si lasati otul sa absoarba aromele 4-5 minute. Adaugati untul cu verdeata, lasati-l sa se topeasca, aranjati legumele decorativ, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.