Platou de legume spaniol

Ingrediente pentru 4 persoane:
600 g cartofi
2 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
200 g ceapa frantuzeasca
5 catei de usturoi
2 ardei grasi rosii
1 vanata
500 g rosii
50 g masline negre
zeama de la 2 lamai verzi
1 lingurita zahar
cateva fire de busuioc
Mod de preparare:
Curatati cartofii, spalati-i sub jet de apa, taiati-i in doua sau in patru, asezati-i pe o tava de copt, stropiti-i cu ulei de masline, condimentati cu sare si piper.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coaceti cartofii timp de 15 minyte. Intre timp, curatati ceapa si usturoiul, taiati-le in doua sau in patru si puneti-le peste cartofi sa se coaca 10 minute.
Taiati ardeii in doua, curatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i bucatele. Curatati vanata, spalati-o, taiati-o bucati si puneti-o impreuna cu ardeii peste cartofi. Coaceti totul inca 15 minute.
Decojiti rosiile, curatati-le d seminte. Puneti-le peste cartofi impreuna cu maslinele si coaceti totul inca 20 de minute. In tot acest timp, stropiti legumele din cand in cand cu zeama de lamaie verde. La sfarsit, asezonati cu sare, piper si zahar, aranjati decorativ si ornati cu frunze verzi de busuioc, alese si spalate si tocate marunt.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.