Rulada de curcan cu branza de oaie

Ingrediente pentru 4 persoane:
4 snitele din piept de curcan a cate 120 g
sare, piper proaspat macinat
1 fir de praz
100 g branza feta
1 lingurita unt topit
vin alb pentru stins
2 linguri manatarci uscate
1 ceapa, 2 catei de usturoi
500 g rosii
2-3 linguri pulpa de rosii
250 ml supa de legume
amidon alimentar sau gelatina pentru sos
sare, piper proaspat macinat
1 priza de piper de Cayenne
frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Spalati carnea, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce si bateti-o. Condimentati cu sare si piper. Curatati prazul, spalati-l, taiati-l inele si opariti-l in apa cu sare. Scoateti-l din apa, lasati-l sa se scurga bine si puneti-l intr-un castron.
Taiati branza feta cubulete, amestecati-o cu prazul, sarati si piperati si impartiti egal pe snitelele de curcan. Rulati snitelele si legati-le cu ata de bucatarie sau cu agrafe pentru rulade. Incingeti untul si prajiti ruladele de curcan. Stingeti cu vin alb. Zdrobiti ciupercile cu spatele cutitului. Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si puneti-le impreuna cu ciupercile peste rulade si caliti-le putin.
Decojiti rosiile, taiati cotoarele, indepartati samburii, taiati-le cubulete, puneti-le peste rulade si caliti-le putin. Adaugati pulpa de rosii si supa de legume. Dati totul intr-un clocot. Bagati ttul in cuptorul preincalzit la 180-200 grade si fierbeti 30-35 minute. Scoateti ruladele din sos si pasati sosul. Infierbantati sosul si ingrosati-l usor cu amidon alimentar sau cu gelatina pentru sos. Condimentati puternic cu sare si piper. Aranjati ruladele cu sos, ornati cu frunze de busuioc, cu felii de vinete prajite si cu bucatele de rosii inabusite. Serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.