Saslic de curcan

Ingrediente pentru 4 persoane:
400 g file din piept de curcan
3 ardei grasi colorati
50 g slaninuta
sare, piper proaspat macinat
1 lingura piper pisat
1 priza piper Cayenne
ulei de masline
Pentru sos:
1 lingura unt
2 cepe, un chili rosu
2-3 castraveti murati
3-4 linguri pulpa de rosii
200 ml supa de legume
400 g rosii decojite
1 lingura miere
2 linguri otet de fructe
2 linguri boia
3-4 linguri sos de soia
amidon alimentar pentru ingrosat
fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Spalati carnea de curcan sub jet de apa, stergeti-o cu un servet ca sa se usuce si taiati-o cubulete. Taiati ardeii in doua, indepartati semintele, spalati-i, lasati-i sa se scurga bine si taiati-i bucatele. Taiati slaninuta in felii de o jumatate de centimetru.
Infigeti slaninuta, bucatelele de ardei si carnea alternativ pe frigarui. Condimentati cu sare si piper.
Amestecati piperul pisat cu piperul de Cayenne si uleiul de masline si ungeti saslicul de curcan. Lasati-l apoi 10-15 minute in frigider. Prajiti frigaruile in ulei aromat intr-o tigaie sau pe gratar.
Pentru sos, incingeti untul intr-o cratita si caliti ceapa curatata si maruntita impreuna cu chili taiat in doua, din care ati scos semintele si l-ati maruntit. Adaugati castraveti murati maruntiti si caliti-i.
Adaugati pulpa de tomate, supa de legume si rosiile decojite, strivite. Dati totul in clocot. Asezonati sosul cu miere, otet de fructe, boia, sos de soia, sare si piper. Lasati-l sa fiarba la foc potrivit timp de 6-8 minute. Ingrosati sosul cu putin amidon alimentar. Aranjati saslicul de curcan cu sos, ornati cu verdeata si felii de bagheta.
Serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.