Supa de iaurt cu castraveti
Ingrediente pentru 4 portii:
2 castraveti pentru salata
300 g iaurt gras
200 ml supa de legume
2 catei de usturoi
1 lingurita praf de chimen
1/2 leg. marar
cateva fire de cimbru
cateva fire de menta
sare, piper proaspat macinat
1 priza piper de Cayenne
1 priza de zahar
arpagic verde proaspat maruntit si castravete ras pentru presarat
fire de verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Curatati castravetii, spalati-i, taiati-i in doua. Scbiti cu o lingurita partea cu seminte, taiati castravetii cubulete si puneti-i intr-un castron.
Adaugati iaurtul si supa de legume. Curatati usturoiul, maruntiti-l si puneti-l peste amestec impreuna u praful de chimen.
Alegeti, spalati si maruntiti verdeata si puneti-o peste supa. Asezonati puternic cu sare, piper, piper Cayenne si zahar si amestecati cu mixerul.
Puneti supa de iaurt la frigider si lasati-o acolo timp de minim doua ore. Aranjati-o decorativ, presarati arpagic verde si castravete ras, ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.
Comentarii recente