Supa de rosii cu ghimbir

Ingrediente pentru 4 persoane:
800 g rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 chili rosu
1 bucata radacina de ghimbir
1 lingura unt
2-3 linguri fulgi de ovaz
100 ml vin alb
400 ml supa de legume
sare, piper proaspat macinat
1 priza de zahar
1 priza de scortisoara
200 g iaurt degresat
fasii de chili si de ghimbir pentru ornat
Mod de preparare:
Decojiti rosiile, curatati-le de seminte si taiati-le cubulete. Curatati ceapa si usturoiul si maruntiti-le. Curatati chili, taiati-l in doua, indepartati semintele si maruntiti-l. Curatati radacina de ghimbir si dati-o pe razatoarea mare.
Incingeti uleiul intr-o oala si caliti ceapa, usturoiul, chili si ghimbirul. Presarati deasupra fulgii de ovaz, adaugati rosiile, apoi vinul si supa de legume si dati totul in clocot.
Lasati supa sa fiarba la foc potrivit timp de 8-10 minute, apoi pasati totul cu mixerul. Incalziti bine totul din nou si asezonati cu sare, piper, zahar si scortisoara.
Puneti supa in castronele, decorati cu cate o lingurita de iaurt , presarati feliute de chili si fasii de ghimbir. Serviti imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.