Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide

Ingrediente:
4 cotlete mari de berbecut
200 ml vin rosu sec
1 lingurita cu cimbru uscat
2 cepe
2 catei de usturoi
sare, piper
pentru cuscus:
1 cana cu cuscus
1/3 cana cu stafide
500 ml supa de pui
2 linguri cu unt
1/4 lingurita cu nucsoara
1/4 lingurita cu scortisoara

Mod de preparare:
Amestecă vinul cu ceapa.tocată mărunt, usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru, fierbe totul trei minute şi lasă la răcit, în acest amestec, pune cotletele la marinat cel puţin două ore, într-un vas acoperit. Intre timp, prepară cuşcuşul. Pune într-o tigaie supa de pui, stafidele, scorţişoara, nucşoara şi untul. Lasă să fiarbă la foc iute cam două minute, apoi adaugă cuşcuşul. la tigaia de pe foc şi acoper-o cu un capac, lăsând cuşcuşul să se pătrundă. Cu o furculiţă, răsfiră boabele de cuşcuş. Scoate cotletele din marinată şi prăjeşte-le pe gril, în cuptor, cam 25-30 de minute, întorcându-le pe toate părţile, ca să prindă crustă. Serveşte-le pe pat de cuşcuş cu stafide şi garnitură de roşii coapte pe grătar şi tăiate cubuleţe.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.