Limba cu masline si lamaie

Ingrediente:
1 foaie dafin
faina 25 g
1 lingurita mustar
o lamaie
o limba vita
o ceapa
100 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml vin alb
150 ml suc de rosii
150-200 g masline negre
piper, sare

Mod de preparare:
Se pune la fiert limba in apa cu sare si frunze de dafin, dupa fierbere se scurge, se raceste si se curata de pielita si grasimi;
Intre timp se rade ceapa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste 2-3 minute in tot uleiul;
Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv felii de lamaie decojita si limba taiata felii;
Se introduce cratita in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice uleiul;
Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece se mai ingroasa cand se raceste si atunci daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii;
Sare se pune numai cand se raceste, daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.