Mâncare de ţucără

Ingrediente:
500 gr. fasole teci
2 cepe
4 rosii
2-3 catei de usturoi
1 legatura marar
sare, piper, ulei

Mod de preparare:
Taiam capetele la teci, le spalam in apa rece si eventual, daca sunt lungi, le injumatatim. Punem tecile in apa clocotita, cu sare si le fierbem timp de 30 de minute.
Separat, intr-o tigaie calim ceapa tocata solzisori. Rosiile le taiem cubulete marunte, zdrobim usturoiul si ambele le punem peste ceapa calita.
Se mai lasa la fiert 5 minute pana se adauga fasolea teci. Am pus tecile si le-am acoperit cu apa calduta, lasand sa fiarba putin peste 30 minute la foc incet astfel incat, sa se evapore treptat apa si sa se patrunda bine fasolea. Tecile nu trebuie sa se faramiteze ci sa ramana intregi, dar fierte si moi. Timpul de fierbere depinde de cat de batrane sunt tecile cumparate. Este bine ca in piata sau de unde achizitionati tecile, sa le incercati rupand o teaca si urmarind sa fie proaspata si sa nu aiba ate. Daca totusi fasolea are ate, curatati-le si va trebuie sa fierbeti mai mult tecile.
Gustam mancarea, verificam gustul si daca tecile s-au inmuiat.
Cand consideram ca este aproape gata, adaugam mararul si sare dupa gust, amestecam, mai tinem doua minute pe foc si oprim. In acest moment cand mancarea este aburindă, mai dam un praf fin de piper proaspat  macinat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.