Friptura de porc in sos picant
Ingrediente
1 kg muschi de porc,
150 ml ulei,
sare, piper,
boia de ardei iute,
3 rosii,
1 ardei,
1 ceapa.
Preparare
Muschiul se taie felii. Intr-o tigaie incingem 100 ml ulei si parjim feliile de muschi pe ambele parti. Cand sunt gata se pun intr-un vas si le acoperim cu un capac.
Separat tocam rosiile , ceapa si ardeiul marunt. Se pune ulei intr-o cratita , adaugam legumele si le lasam la calit cca 5 min. Se adauga apoi 250 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand legumele s-au patruns se paseaza, apoi se strecoara totul printr-o sita, astfel incat sa obtinem un sos fin. In sosul format adaugam feliile de muschi, boia de ardei iute, sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba cca 3 minute. Se scoate friptura si sosul pe un platou adanc se presara cu verdeata si boabe de piper.
Servire
Se serveste calda cu sos alaturi de garnitura.
Comentarii recente