Friptura de porc in sos picant

Ingrediente
1 kg muschi de porc,
150 ml ulei,
sare, piper,
boia de ardei iute,
3 rosii,
1 ardei,
1 ceapa.

Preparare
Muschiul se taie felii. Intr-o tigaie incingem 100 ml ulei si parjim feliile de muschi pe ambele parti. Cand sunt gata se pun intr-un vas si le acoperim cu un capac.
Separat tocam rosiile , ceapa si ardeiul marunt. Se pune ulei intr-o cratita , adaugam legumele si le lasam la calit cca 5 min. Se adauga apoi 250 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand legumele s-au patruns se paseaza, apoi se strecoara totul printr-o sita, astfel incat sa obtinem un sos fin. In sosul format adaugam feliile de muschi, boia de ardei iute, sare, piper dupa gust si lasam sa fiarba cca 3 minute. Se scoate friptura si sosul pe un platou adanc se presara cu verdeata si boabe de piper.
Servire
Se serveste calda cu sos alaturi de garnitura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.