Tochitura taraneasca

Ingrediente:

200 g de piept de porc fără os
150 g splină de porc
150 g ficat de porc
150 g rinichi de porc
100 g costiţă ţărănească cu puţină grăsime
4 căţei de usturoi
100 ml de vin alb
60 g de pastă de roşii
50 ml de ulei
5 g cimbru uscat
1 legătură de pătrunjel
150 g mălai
20 g de unt
o lingură cu sare
1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preparaţi o mămăligă mai moale. Tocaţi mărunt usturoiul, tăiaţi cuburi carnea, curăţaţi soricul costiţei şi tăiaţi-o cuburi. Încingeţi ulei într-o tigaie şi puneţi la călit costiţa, apoi carnea. Condimentaţi carnea cu piper de la început, că să capete savoare. Continuăm să adăugăm în tigaie, pe rând, organele, în funcţie de durata necesară de preparare. Prin urmare, adugaţi rinichii tăiaţi cuburi, lăsaţi să se calească un pic, apoi adăugaţi splina tăiată şi ea cuburi. Tăiaţi cuburi şi ficatul şi adăugaţi-l în tigaie, după care puneţi peste carne şi usturoiul. Într-un bol amestecaţi pasta de roşii cu vinul, cimbrul şi o jumătate de lingură cu sare, apoi amestecaţi bine. Sosul obţinut astfel îl turnaţi în tigaie, amestecaţi şi lăsaţi să fiarbă 6-7 minute. Tocaţi mare pătrunjelul. Adăugaţi-l peste tochitură când luaţi tigaia de pe foc. Aranjaţi preparatul după cum doriţi şi serviţi-l cald cu mamaliguta, oua ochiuri si branza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.