Ravioli de casa

Ingrediente:
Pentru umplutura:
425 de grame de branza ricotta
225 de grame de branza mozzarella
60 de grame de parmezan
1 ou
1 lingura de patrunjel maruntit
sare si piper
Pentru aluatul de ravioli:
700 de grame de faina
sare
4 oua
60 de ml de apa
Pentru sosul de rosii:
1 kg de rosii
60 de ml de ulei de masline
1 ceasca de ceapa maruntita
1 catel de usturoi pisat
170 de grame de pasta de tomate
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita de busuioc uscat
parmezan ras pentru decor
Mod de preparare:
Intai fa sosul: pune rosiile in blender si fa-le piure. Separat, soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline. Adauga piureul de rosii, pasta de tomate, o ceasca si jumatate de apa si toate condimentele. Amesteca ingredientele si lasa-le sa fiarba, iar apoi da focul mai mic. Lasa sosul la foc o ora, amestecand din cand in cand.
Intre timp, fa umplutura pentru ravioli. Intr-un bol mediu, combina toate cele trei tipuri de branza, taiata marunt, cu oul, patrunjelul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Pentru aluatul de ravioli: amesteca faina si o jumatate de lingurita de sare si fa o gaura in mijlocul bolului, in care trebuie sa pui ouale si apa. Amesteca cu o lingura de lemn pana cand se formeaza aluatul.
Pune aluatul pe o suprafata intinsa si framanta-l sase-opt minute pana cand devine pufos si elastic. Imparte-l in patru si acopera fiecare parte cu folie transparenta. Pe o suprafata presarata cu faina, intinde o bila de aluat, in forma de dreptunghi, cu dimensiunea de 43×33 de centimetri. Pune cate o lingurita de umplutura din loc in loc pe acest aluat, astfel incat sa obtii 24 de ravioli. Cu o pensula inmuiata in apa, unge spatiile dintre umplutura. Intinde si a doua bila de aluat si aseaz-o deasupra primului.
Cu o rola pentru taiat taiteii, taie ravioli. Cu o furculita preseaza marginile fiecarui ravioli pentru a-l inchide. Lasa-i sa se usuce 15 minute. Fa aceeasi pasi si cu aluatul si umplutura ramase.
Intr-o oala mare, incalzeste sapte litri de apa (in care ai adaugat sare dupa gust). Pune ravioli cu o paleta in apa si fierbe-i la foc mic, 25-30 de minute. Scurge-i intr-o strecuratoare si aseaza-i pe un platou incalzit. Adauga deasupra sosul de rosii si presara parmezan pe ravioli de casa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.