Ravioli de casa

Ingrediente:
Pentru umplutura:
425 de grame de branza ricotta
225 de grame de branza mozzarella
60 de grame de parmezan
1 ou
1 lingura de patrunjel maruntit
sare si piper
Pentru aluatul de ravioli:
700 de grame de faina
sare
4 oua
60 de ml de apa
Pentru sosul de rosii:
1 kg de rosii
60 de ml de ulei de masline
1 ceasca de ceapa maruntita
1 catel de usturoi pisat
170 de grame de pasta de tomate
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
1 lingurita de oregano uscat
1/2 lingurita de busuioc uscat
parmezan ras pentru decor
Mod de preparare:
Intai fa sosul: pune rosiile in blender si fa-le piure. Separat, soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline. Adauga piureul de rosii, pasta de tomate, o ceasca si jumatate de apa si toate condimentele. Amesteca ingredientele si lasa-le sa fiarba, iar apoi da focul mai mic. Lasa sosul la foc o ora, amestecand din cand in cand.
Intre timp, fa umplutura pentru ravioli. Intr-un bol mediu, combina toate cele trei tipuri de branza, taiata marunt, cu oul, patrunjelul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Pentru aluatul de ravioli: amesteca faina si o jumatate de lingurita de sare si fa o gaura in mijlocul bolului, in care trebuie sa pui ouale si apa. Amesteca cu o lingura de lemn pana cand se formeaza aluatul.
Pune aluatul pe o suprafata intinsa si framanta-l sase-opt minute pana cand devine pufos si elastic. Imparte-l in patru si acopera fiecare parte cu folie transparenta. Pe o suprafata presarata cu faina, intinde o bila de aluat, in forma de dreptunghi, cu dimensiunea de 43×33 de centimetri. Pune cate o lingurita de umplutura din loc in loc pe acest aluat, astfel incat sa obtii 24 de ravioli. Cu o pensula inmuiata in apa, unge spatiile dintre umplutura. Intinde si a doua bila de aluat si aseaz-o deasupra primului.
Cu o rola pentru taiat taiteii, taie ravioli. Cu o furculita preseaza marginile fiecarui ravioli pentru a-l inchide. Lasa-i sa se usuce 15 minute. Fa aceeasi pasi si cu aluatul si umplutura ramase.
Intr-o oala mare, incalzeste sapte litri de apa (in care ai adaugat sare dupa gust). Pune ravioli cu o paleta in apa si fierbe-i la foc mic, 25-30 de minute. Scurge-i intr-o strecuratoare si aseaza-i pe un platou incalzit. Adauga deasupra sosul de rosii si presara parmezan pe ravioli de casa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.