Crap prajit cu sos de rosii si capere

Ingrediente:
Pentru prajit: 4 felii crap, faina, ulei, sare
Pentru sos: 3 linguri cu capere, 4-5 rosii, 2-3 catei de usturoi, 1/2 zeama de lamaie, 1 lingurita rasa zahar, 2 foi de dafin, ulei de masline, sare, piper macinat

Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de circa 1,5-2 cm si apoi se lasa la scurs.
Capatana si coada se pastreaza pentru un bors de peste.
Fiecare bucata in parte se condimenteaza cu sare si piper dupa gust dupa care se da prin faina. Scuturam feliile de peste pentru a indeparta surplusul de faina. Punem ulei la incins intr-o tigaie si prajim bucatile de peste la foc mediu pe ambele parti pana cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite. Scoatem bucatile de peste astfel prajite pe hartie absorbanta. In timp ce pestele este la prajit ne ocupam de sos. Spalam  si apoi decojim rosiile. Le pasam. Intr-o tigaie punem ulei la incins. Zdrobim usturoiul si il punem la calit. Adaugam rosiile pasate si apoi pe rand zeama de lamaie, caperele, zaharul si foile de dafin. Amestecam si lasam sosul sa fiarba si sa scada circa 10 min dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper.
Lasam sosul sa se racoreasca si apoi il turnam intr-o sosiera.
Servim pestele alaturi de sosul de rosii si capere si de o garnitura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.