Somon în crustă de nuca

Ingrediente:
350 g file de somon
2 linguri cu pesmet
50 g nucă
2 căței de usturoi
1 lingură cu ulei de măsline
mărar
2 linguriţe cu muştar
sare
piper
Mod de preparare:
Rumenește puţin nuca în cuptor. După ce s-a răcorit, zdrobește-o cu sucitorul și combin-o cu pesmetul, usturoiul zdrobit și mărar tocat fin. Adaugă uleiul și amestecă ușor, până obţii o compoziţie un pic lipicioasă. Spală fileul de pește, tamponează-l cu un șervet și condimentează-l cu sare și piper. Unge-l cu muștar, adaugă amestecul de nucă și pesmet și presează ușor cu mâna. Așază peștele într-o tavă unsă cu ulei și lasă la cuptor, la foc moderat, vreo 15-20 de minute. Servește cu salată și cartofi prăjiţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.