Salata de dovlecei cu usturoi

Ingrediente:
2 dovlecei potriviti
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde
ulei de măsline şi ulei de floarea soarelui pentru prăjit, otet, sare

Mod de preparare:
Se felieaza dovleceii, pe lungime sau pe latime, după cum ne place. Nu am curatat dovleceii de coajă pentru ca feliile necuratate se prajesc mai bine, in tigaie sau pe gratar, fara sa se faramiteze. Aşezăm feliile uniform pe o farfurie intinsa sau pe un tocator inclinat si le dăm un praf de sare pentru a extrage apa. Le lăsăm 20 minute,  sa se scurga apa. Prajim feliile de dovlecei in ulei, intr-o tigaie incinsa, rumenindu-le pe ambele parti. O altă variantă ar fi, daca se doreşte evitarea uleiului, coacerea pe gratar. Binenînţeles că gustul dovleceilor difera functie de modalitatea de preparare aleasă, la gratar sau prăjit, deoarece gustul este mai putin alterat în varianta grătar si este mai pregnant. Curatam ustoroiul si il pisam bine pentru a-i extrage sucul şi a-i valorifica gustul complet. Aranjam feliile prăjite de dovlecel pe farfurie, dam un praf de piper, imprăştiem usturoiul pisat peste ele, stropim cu otet si ornăm cu putin pătrunjel tocat. Dovleceii preparati pe gratar pot fi stropiti cu putin ulei de masline.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.