Salata toscana

Ingrediente:

1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi
6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
400 g roşii cherry, tăiate sferturi
1 ceapă roşie, tăiată rondele
1 lingură oţet de vin balsamic
4 smochine, tăiate sferturi
50 g parmezan, ras
1 legătură busuioc, doar frunzele rupte

Mod de preparare:
Încinge cuptorul la treapta 5(190°C). Pune pe o tavă de copt bucăţile de baghetă, stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi coace 10 min, până se rumenesc.
Între timp, amestecă uleiul rămas, usturoiul, roşiile, ceapa roşie şi oţetul şi asezonează. Adaugă pâinea şi las-o să se înmoaie. Adaugă smochinele, parmezanul şi busuiocul, amestecă bine, mai stropeşte cu puţin ulei. Serveşte imediat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.