Salata toscana

Ingrediente:

1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi
6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
400 g roşii cherry, tăiate sferturi
1 ceapă roşie, tăiată rondele
1 lingură oţet de vin balsamic
4 smochine, tăiate sferturi
50 g parmezan, ras
1 legătură busuioc, doar frunzele rupte

Mod de preparare:
Încinge cuptorul la treapta 5(190°C). Pune pe o tavă de copt bucăţile de baghetă, stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi coace 10 min, până se rumenesc.
Între timp, amestecă uleiul rămas, usturoiul, roşiile, ceapa roşie şi oţetul şi asezonează. Adaugă pâinea şi las-o să se înmoaie. Adaugă smochinele, parmezanul şi busuiocul, amestecă bine, mai stropeşte cu puţin ulei. Serveşte imediat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.