Pesto Genovese

Ingrediente pentru 6 portii:
40 frunze de busuioc proaspat
4 catei de usturoi
2 linguri branza Pecorino
2 linguri parmezan
100 ml ulei de masline extravirgin
sare grunjoasa
Mod de preparare:
Se zdrobesc in piulita frunzele de busuioc (spalat si uscat in prealabil), usturoiul si sare dupa gust.
Cand se obtine o pasta, se adauga branzeturile si se amesteca cu co spatula de lemn, strivind compozitia de peretii piulitei.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga uleiul de masline extravirgin, in fir subtire, amestecand permanent, pana la obtinerea unei creme.
Pentru prepararea unui Pesto genovez tipic regiunii de est a Italiei este suficient sa se adauge seminte de pin proaspete sau prajite si sa se reduca cantitatea de usturoi la jumatate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.