Sos Bechamel

Ingrediente pentru 1l de sos:
1 litru lapte
110 g faina
120 g unt
50 g ceapa salota
10 g sare
3 g piper alb macinat
2 g nucsoara rasa
Mod de preparare:
Sotezi ceapa uşor în unt, adaugi făină cernută şi fierbi uşor amestecând continuu, timp de 3-4 minute, până căpăta o culoare alb-gălbuie. Adaugi treptat laptele (la temperatură camerei sau uşor încălzit), amesteci pentru omogenizare, presari puţină nucşoară rasă şi le laşi să fiarbă timp de 20 de minute. Spre finalul fierberii asezonezi cu piper alb măcinat şi sare. Strecori sosul şi îl menţii la o temperatură de 74 ºC sau îl răceşti şi îl depozitezi la frigider pentru a-l folosi la alte sosuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.