Sosul Velouté

Ingrediente pentru 1 litru de sos:
1L – supa de pasare/viţel/peşte/legume
110 g – faina
120 g – unt
50 g – ceapa salota
3 g – piper alb macinat
10 g – Sare
2 g – nucsoara
Mod de preparare:
Sotezi ceapa uşor în unt, adaugi făină cernută şi fierbi uşor amestecând continuu, timp de 3-4 minute, până căpăta o culoare alb-gălbuie. Adaugi treptat supă(la temperatură camerei sau uşor încălzită), amesteci pentru omogenizare, presari nucşoară rasă şi mai laşi totul la fiert timp de 20 de minute. Spre finalul fierberii, asezonezi cu piper alb măcinat şi sare. Strecori sosul şi îl menţii la o temperatură de 74 ºC sau îl răceşti şi îl depozitezi la frigider pentru a-l folosi la alte sosuri.
Sosul brun-spaniol este folosit la preparate cu carne sau legume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.