Chinezul despre care se crede că a trăit 256 de ani ar fi împărtăşit pe patul de moarte secretele longevităţii sale

Bărbatul despre care se crede că a trăit 256 de ani, a cărui poveste a apărut şi în publicaţia New York Times, a vorbit pe patul de moarte despre tehnicile care l-au ajutat să-şi prelungească viaţa.
Li Ching Yuen este un chinez despre care se crede că a trăit 256 de ani.

Potrivit unui articol publicat de New York Times în 1930, Wu Chung-chieh, profesor la Universitatea din Chengdu, a descoperit înregistrările conform cărora guvernul chinez din 1827 îl felicita pe Li Ching-Yuen la cea de-a 150-a aniversare, apoi alte documente care atestau felicitările oficiale oferite cu ocazia aniversării sale de 200 de ani, în 1877, scrie healthtipsportal.com.

În 1928, un corespondent al New York Times a scris că mulţi dintre bătrânii din cartierul în care trăise Li îşi aminteau că bunicii lor îl ştiau încă de pe când ei erau nişte copii, iar la acel moment el era deja adult. Li Ching Yuen culegea plante medicinale din munţi Potrivit legendelor, Li Ching Yuen ar fi început încă de la varsta de 10 ani să culeagă plante medicinale din munţi, învăţând secretele acestora de prelungire a vieţii.

Timp de aproximativ 40 de ani, a trăit consumând ciuperci Ling Zhi, fructe goji, ginseng sălbatic, troscot chinezesc, gotu kola (centella asiatică) şi vin din orez (sake). În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a alăturat armatei chineze ca profesor de arte marţiale.

În 1927, Li Ching Yuen a fost invitat de generalul Yang Sen să-l viziteze la Wan Xian, Szechuan, unde a fost fotografiat, portretul devenind celebru. Bătrânul s-a întors acasă şi a murit un an mai târziu, din cauze naturale, spun unii;

Alţii susţin că le-a spus prietenilor:

„am făcut tot ce trebuia să fac în această lume. Mă voi duce acasă acum“.

După moartea lui Li, generalul Yang Sen a investigat legendele despre vârsta lui şi a publicat un raport cu rezultatul cercetărilor. Bărbatul, despre care se spune că este o figură extrem de iubită în comunitatea sa, ar fi fost căsătorit de 23 de ori şi ar fi avut peste 200 de copii.

Secretul său pentru o sănătate de fier Pe patul de moarte, Li ar fi susţinut că pacea interioară şi calmul combinate cu tehnicile de respiraţie sunt secretele longevităţii sale.

„Păstrează-ţi inima liniştită, stai ca o broască ţestoasă, plimbă-te ca un porumbel şi dormi ca un câine“.

Evident, dieta are un rol important. Unul dintre discipolii săi, Da Liu, a spus povestea Maestrului Li: pe când acesta avea 130 de ani, a întâlnit în munţi un pustnic mult mai în vârstă, care l-a învăţat Baguazhang (un stil de arte marţiale intern) şi un set de Qigong (sistem chinezesc antic de cultivare a sănătăţii) cu instrucţiuni pentru respiraţie, mişcări coordonate cu sunete specifice şi recomandări pentru dietă.

Da Liu a mărturisit că maestrul său i-a spus că longevitatea sa „se datoreaza faptului că a făcut aceste exerciţii în fiecare zi – regulat, corect şi cu sinceritate – timp de 120 de ani“. Povestea chinezului a apărut în mai multe publicaţii de prestigiu, una dintre acestea fiind New York Times.

Deşi bărbatul a pretins că s-a născut în 1736 şi că a trăit 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a susţinut că a descoperit dovezi ale faptului că Li s-a născut, de fapt, în 1677 sau 1683.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.