10 cele mai groaznice modalitati de tortura!

Executarea criminalilor sau a adversarilor politici este una dintre cele mai vechi practici, care in unele tari inca mai este valabila. Executia unei persoane pe cale judiciara, ca o pedeapsa pentru o infractiune se numeste pedeapsa capitala sau pedeapsa cu moartea.

De cele mai multe ori, pedeapsa capitala se aplica  doar in cazul celor care sunt acuzat de crima, spionaj, tradare sau ca o parte a justitiei militare. In unele tari este valabila si pentru abuzurile sexuale, cum ar fi violul, adulterul sau incestul. Exista nenumarate documente care sustin ca inca din antichitate sau mai ales atunci se foloseau diverse practici primitive care indica faptul ca pedeapsa cu moartea a fost o partea a sistemului lor de justitie. Desigur, unele metode folosite au fost incredibil de brutale, iar pe o parte vi le vom prezenta mai jos.

1. Garotte

Garrote-600x454

Aceasta modalitate de executie a fost folosita in Spania, si consta intr-un dispozitiv care srangula persoana respectiva sau i se rupea efectiv gatul. Aceasta metoda a fost scoasa in afara legii in 1978, odata cu abolirea pedepsei cu moartea. Decesul cauzat de acest dispozitiv este foarte dureroasa si consta in convulsii severe. Ultima executie a fost cea a lui Jose Luis Cerveto in octombrie 1977. Cu toate acestea aceasta forma de tortura este inca comuna in India, conform autorului indian si medic legist, Parikh.


2. Scaphism

Scaphism-600x400

Scaphism este de asemenea si numele unei barci, dar si o metoda veche de executie conceputa special pentru a provoca o moarte chinuitoare.  Astfel, persoana respectiva  era dezbracata si legata de o barca sau de un trunchi de copac si lasata acolo. Mai mult decat atat condamnatul era fortat sa consume lapte si miere pana in punctul in care dezvolta o diaree severa. Dupa care era lasat sa putrezeasca pe un iaz sau in soare. Problema era ca pana persoana respectiva murea dura o perioada, timp in care era mancat de viu de unele vietuitoare sau insecte, plus ca nu primea nici apa si nici hrana. Asadar, moartea pentru ei era ca o eliberare dupa un chin indelungat.


3. Jupuirea

Flaying

Jupuirea, adica indepartarea pielii de pe organism. Aceasta modalitate a fost folosita atat ca metoda de tortura cat si o modalitate de executie, totul depinde de multa piela era indepartata. Aceasta este o practica antica si era folosita de Dinastia Ming.


4. Lingchi

Lingchi-600x414

Lingchi, mai este cunoscuta si sub numele de feliere lenta si era folosita doar in cazurile unor crime deosebit de grave, cum ar fi tradarea sau uciderea parintilor cuiva. A fost o forma de executie folosita in China pana in anul 1905. Persoana era legata de un cadru de lemn, de obicei intr-un loc public, dupa care condamnatul era feliat lent, la propriu. Mai tarziu i se administra opiu, din mila sau ca o modalitate de prevenire a lesinului. Pedeapsa lucra pe trei nivele: ca o forma de umilire publica, moarte lenta si ca o pedeapsa dupa moarte.


5. Roata

Breaking-Wheel-600x496

Roata Catherine a fost un aparat de tortura pentru a impune pedeapsa capitala in Evul Mediu si la inceputul epocii moderne, drept modalitate de executie publica. Acesta era o forma de executare extrem de chinuitoare, astfel condamnatii erau fixati pe o roata, baturi cu bastone din fier sau cu diverse obiecte dure, asta cand nu erau trasi pe roata pana se dezmembra pur si simplu.


6. Turul din arama

Brazen-Bull-600x415

Aceasta modalitate siciliana este un dispozitiv de executare in Grecia antica. Metoda era extrem de dura, la fel ca orice mod de tortura. Astfel s-a construit un taur din arama, care era pus pe foc iar inauntru era plasat codamnatul care era inchis acolo. Omul murea ars, iar taurul era construit in asa fel incat urletele omului sa para ca sunt mugetele taurului.


7. Eviscerarea

Disembowelment-600x518

Eviscerarea este eliminarea unora sa a tuturor organelor vitale, de obicei, din partea abdominala. A fost folosita ca o forma severa de pedeapsa capitala. Asadara omului i se inlaturau organele vitale cat timp era in viata, cum ar fi inima, plamanii etc si apoi era lasat sa moara. Aceata era si o metoda folosita intr-un ritual din Japonia, ca modalitate de sinucidere.


8. Fierberea

Death-by-Boiling-600x472

Aceasta metoda a fost folosita in Rusia si in Europa in urma cu 3000 de ani, lichidul in care se fierbeau persoanele erau ulei, apa sau acid. Metoda era lenta si extrem de dureroasa, victima fie era scufundata cat timp era in fierbere lichidul, fie fierbea odata cu victima.


9. TepusaImpalement-600x515

Aceasta modalitate de tortura l-a transformat pe Vlad Tepes intr-o „vedeta” internationala, probabil de aici i se spune ca este vampir. Aceasta metoda, la fel ca toate celelalte era extrem de dureroasa, persoana era strapunsa de o teapa. Era o modalitate groaznica deoarece omul nu murea pe loc, ci puteau trece multe zile fara ca persoana sa moara.


10. Spanzurare

Drawing-and-Quartering-600x450

In primul rand condamnatul era tarat pe un obstacol pana ajungea la locul executiei, dupa care era spanzurat, dar nu omorat. Asa incat dupa acest procedeu i se scoateau sau taiau o parte diin organe, care erau arse in fata lui.  In cele din urma corpul era decapitat si impartit in patru parti, care erau duse in diferite parti ale tarii respective pentru a descuraja tradatorii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.