Ce vinuri ţi se potrivesc în funcţie de cafeaua pe care o bei dimineaţa

Felul în care bei cafeaua spune multe despre preferinţele tale legate de parfumul, aroma, tăria, aciditatea şi consistenţa băuturii. Paolo Meregalli, proprietarul popularului restaurant Mulino a Vino din New York, a realizat un ghid de recomandări de vinuri în funcţie de cum aleg oamenii să savureze cafeaua dimineaţa.

Cafeaua neagră

Pentru cei care preferă cafeaua neagră sunt foarte potrivite vinurile cu arome condimentate (piper, nucşoară, trufe), astringente şi cu un nivel mai mare de aciditate. Exemplele date de Meregalli: Ruché, Cabernet Franc, Beaujolais nouveau, notează businessinsider.com.

Espresso

Vinurile cu tanini grei şi arome consistente sunt echivalentul texturii puternice şi gustului amar al unui espresso. Exemple: Chianti, Médoc sau Marsanne.

Cafeaua cu lapte

Preferinţa pentru cafeaua cu lapte indică o aplecare spre aromele mai delicate. Meregalli recomandă vinurile îmbătrânite, cu gust catifelat, scăzute în aciditate. Exemple: Chardonnay, Amarone, Cabernet Sauvignon sau vinuri toscane ce includ varietăţi de struguri precum Merlot, Cabernet Sauvignon şi Syrah.

Cafeaua îndulcită

Această alegere indică de obicei apetenţa spre vinurile mai dulci, mai uşoare. Exemple: Riesling, Moscato, Zinfandel, cu puternic gust de fructe

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.