Cele mai ciudate nume de familie din România. Nu ai vrea să faci parte din neamul Bucă, Purcica, Bounegru sau Pipi

Anual, cei care poartă cele mai ciudate nume de familie din România își depun actele pentru schimbarea numelui. Numele de familie ajunge să fie pentru ei o povară și putem înțelege de ce: nu putem să le citim fără să schițăm cel puțin un zâmbet.cele_mai_ciudate_nume_de_familie_din_romania

Dacă suntem obișnuiți să mai auzim de prenume ciudate în Romania, cum ar fi Mercedesa, Carburator sau Avocat, există o listă întreagă cu cele mai ciudate nume de familie din România.

Nu poți să nu izbucnești în râs când auzi că numele cuiva de familie este: Curcă, purtat de peste 5.000 de familii din Romania, Păsărică, peste 2.000, sau Bucă, peste 3.000.

Iată o parte din lista cu cele mai ciudate nume de familie din România: Bucilă, Bucă, Coi, Mortu, Pipi, Curu, Bounegru, Boubătrân, Puțică, Regulatu, Sfârc, Găinaț, Bulan, Glonț, Gunoi, Jegu, Nespălatu, Găleată, Castron, Belibou, Labă, Flocea, Sulică, Muia, Oasenegre, Muc, Pișu, Bețivu, Pârțan, Pizdelea, Curu, Oasenegre, Întuneric, Râmurel, Sfeclă, Potrivitu, Pufulete, Brânză, Poșircă, Lacrimă, Speranța, Grivei, Bunică, Gagiu, Ciumac, Aristotel, Sarcină, Slănină, Stricatu, Nespălatu, Portocală.

Nu doar în România avem parte de nume de familie nu prea plăcute, ba chiar unele de-a dreptul umilitoare. 
În Republica Moldova găsim o serie de nume de familie la fel de ciudate și cu semnificații care mai de care mai ciudate.
Iată o parte cu lista celor mai ciudate nume de familie din Republica Moldova: Sulă, Gomic, Curu, Ling, Borșros, Purcica, Guzgan, Balaur, Bâcioc, Ou, Chefir, Rachiu, Pulic, Pulenco, Țîță.

Vă reamintim că vorbim despre nume de familie, nu de prenume, astfel că este greu de aflat de unde a pornit un întreg neam care să poarte astfel de nume caraghioase. Cert e că românii, atât aici, cât și dincolo de Prut, se amuză pe seama acestor nume, iar nefericiții care le poartă depun anual zeci de mii de cereri pentru schimbarea numelui și putem să îi înțelegem de ce o fac.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.