Gadgeturile afectează serios somnul

Dacă folosiți zilnic un telefon mobil, laptop, MP3 Player sau o consolă, atunci s-ar putea să fiți afectați de o problemă care apare din ce în ce mai mult la tinerii din lumea întreagă. somn-gadget

Conform unui studiu derulat în Norvegia pe 10.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, majoritatea celor care folosesc în mod constant diverse gadget-uri pe timpul zilei și înainte de a se culca adorm mai greu și dorm mai puțin. Rezultatele studiului dezvăluie faptul că tinerii care folosesc aceste gadget-uri pentru mai mult de 5 ore pe zi au nevoie de 3.5 ori mai mult timp pentru a adormi și dorm mai puțin de 5 ore pe noapte.

Cercetătorii au demonstrat clar legătura dintre utilizarea unui gadget și problemele legate de somn. Persoanele care au folosit un calculator sau un smartphone pe timpul zile și în ora de dinaintea somnului s-au dovedit a avea cele mai mari șanse de a pierde două ore de somn pe noapte din cauza gadget-urilor. Cei care au folosit tablete ori s-au uitat la televizor cu maximum 2 ore înainte de a se culca au avut un somn mai lung și mai liniștit.

Acest studiu demonstrează din nou concluziile mai multor cercetări anterioare care atrăgeau atenția că utilizarea de ecrane luminoase în camere întunecate înainte de ne culca afectează somnul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.