În doar câteva minute, o bucată obişnuită de lemn este transformată într-un obiect decorativ deosebit.

Ştim cu toţii că lemnul este un material destul de uşor de prelucrat care în mâinile unor meşteri pricepuţi se poate transforma în adevărate opere de artă. Este şi cazul meşterului din acest filmuleţ care ne uimeşte cu lucrările sale deosebite realizate cu multă migală şi răbdare din bucăţi obişnuite de lemn.

 


La început ia o bucată de lemn şi o prinde în strung pentru a o şlefui şi a-i da o formă mai subţire la unul din capete. Baza va fi decupată de restul lemnului şlefuit. Ustensile folosite pentru şlefuire trebuie să fie bine ascuţite pentru că suprafaţa lemnului să fie cât mai netedă.

Dar partea migăloasa abia acum începe. Cu ajutorul unei dălţi, meşterul taie pe lung fâşii care se răsucesc asemeni unor spirale. Pentru a da mai multă amploare lucrării, aceste fâşii de lemn vor fi depărtate mai mult sau mai puţin de trunchiul iniţial pentru ca în final să avem în faţa ochilor silueta unui copac cu totul deosebit.

Însă ca orice copac mândru, acesta trebuie să stea în poziţie verticală, drept urmare se fixează într-un suport din lemn. Toată admiraţia pentru acest meşter din Seiffen, Germania care ne dovedeşte tuturor că din mâinile lui pot ieşi lucruri atât de delicate şi de o rară frumuseţe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.