Locul din Romania unde trenul merge mai incet ca bicicleta

 

Că infrastructura feroviară din țara noastră este la pământ și impune restricții de viteză nu mai miră pe nimeni. Că trenurile din România merg foarte încet, la fel, nu mai este o noutate pentru nimeni. V-ați întrebat vreodată cât de încet poate ajunge să meargă un tren din România?

cfr

10 kilometri pe oră. Adică mai încet decât o bicicletă. Aceasta este viteza pe care au trenurile din România pe anumite relații. Cel puțin așa susține negru pe alb, într-un document oficial, parlamentarul Ovidiu Victor Ganţ, într-o interpelare făcută la începutul acestei săptămâni către ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

„Situația  infrastructurii feroviare pe relațiile Sibiu-Sebeș-Alba, Sibiu-Brașov, Sibiu-Copșa Mică și Sibiu-Râmnicu Vâlcea este catastrofală, trenurile circulând cu viteze ridicole (restricții de 10 km/h)”, notează parlamentarul român, care arată faptul că „din această cauză, Capitala Culturală Europeană 2007 este afectată în mod grav pentru că turiștii nu pot ajunge decât în condiții nefavorabile (Timișoara-Sibiu 7 ore, București-Sibiu 5 ore)”.

Conform unor studii relativ recente, trenurile merg în Romania în medie cu 40 de kilometri pe oră. Este adevărat totuși că în ultima perioadă au fost făcute noi teste de viteză pe anumite relații (București-Brașov, de exemplu), unde un tren a atins viteza de 140 km/oră, o adevărată performanță pentru România. Cu toate acestea, domeniul infrastructurii feroviare rămâne o mare problemă în țara noastră, unde, așa cum am arătat mai sus, lipsa reabilitărilor obligă la introducerea unor restricții de viteză care poate ajunge și la nivelul ridicol de 10 kilometri pe oră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.