Probabil cea mai simplă metodă prin care poţi tricota un fular circular.

Folosind tehnica demonstrată în acest filmuleţ, putem tricota rapid şi uşor un fular chiar cu mâinile goale. Doar cu două gheme de fire moi şi pufoase, fularul nostru va fi gata în jumătate de oră. Mai avem însă o dilemă… culoarea. Dar suntem siguri că fiecare o va alege pe cea care să-i reprezinte cât mai bine personalitatea.

Un fular călduros este exact ceea ce avem nevoie pentru zilele friguroase de iarnă. Pentru a tricota un astfel de fular avem nevoie de două gheme de fire groase din culoarea preferată şi… de mâinile noastre. Pentru început măsurăm 4 părţi egale de fir dublu în lungime totală de 3 m.Vom face o buclă în formă de ochi cu mâna stângă şi vom introduce mâna dreaptă plasând firul la încheietură. Pentru ca fularul să fie suficient de lat, vom face cel puţin 12 ochiuri păstrând întotdeauna ochiul de lucru pe degetul mare de la mâna stângă. Acum baza de lucru este formată şi putem continua luând fiecare ochi de pe mână dreaptă pe mâna stângă, trăgându-l printr-o nouă buclă.

După ce am terminat primul rând, vom continua să trecem alternativ ochiurile de pe o mână pe alta formând astfel un nou rând de ochiuri. Încet, încet fularul nostru capătă pe lângă lăţime şi lungimea pe care ne-o dorim.

Putem da o formă circulară fularului, aşezând cele două capete faţă în faţă şi unindu-le cu ajutorul unuia dintre fire. Este incredibil de simplu! Filmuleţul ne arată pas cu pas tot ce avem de făcut pentru a realiza un fular ca al ei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.