15 locuri părăsite care îți dau fiori

Sunt mulți care spun că singurul lucru permanent în această lume este schimbarea. Cărțile de istorie ne permit să înțelegem trecerea timpului, dar există și monumente reale care vorbesc despre trecut, în felul lor. În timp ce unele dintre aceste comori sunt protejate și îngrijite, altele sunt lăsate în paragină.

Noi am făcut o selecție cu cele mai fantomatice locuri abandonate din întreaga lume. Sub tot praful, rugină și fisuri există poveștile oamenilor care au trăit în acele părți. Totul pare ca și cum oamenii doar au construit aceste monumente, apoi au plecat, lăsând totul în urmă..

1. Biserică părăsită, Canada.Biserică-părăsită-Canada.

2. San Zhi, Taiwan.San-Zhi-Taiwan.

Aceste case ciudate au fost construite pentru a fi destinații de vacanță a ofițerii Statelor Unite întorși din Asia. Dar, din păcate, investitorii au murit într-un accident de mașină și construcțiile au fost oprite. Mai mult, în 2010 aceste clădiri au fost demolate.

3. Hashima Island, Japonia.Hashima-Island-Japonia.

Hashima-Island-Japonia-1.

Insula Hashima din Japonia are o gamă largă de porecle, inclusiv Battleship (pentru forma sa) ori Duhul Sfânt. De la sfârșitul anilor 1800 până la sfârșitul anilor 1900 insula a fost extrem de populată datorită minelor de cărbune care se aflau în zonă, însă după ce Japonia a trecut treptat de la cărbune la petrol, oamenii au abandonat locul, iar acum arată precum un oraș fantomă.

4. Spital militar abandonat, Beelitz, Germany.Spital-militar-abandonat-Beelitz-Germany.

Spital-militar-abandonat-Beelitz-Germany-1

Acest spital a fost construit la sfârșitul anilor 1800 și în acest loc și-a tratat Hitler o rană la picior, pe care o avea din bătălia de la Somme din 1916. Unele părți din acest spital mai sunt în funcțiune, însă mai mult din jumătatea spitalului arată ca un loc parasit după ce sovieticii au plecat în 1995.

5. Bază pentru submarine, Balaklava, Ucraina.Bază-pentru-submarine-Balaklava-Ucraina.

6. Tunel de metrou, Kiev, Ucraina.Tunel-de-metrou-Kiev-Ucraina.

Aceste imagini au fost făcute într-un tunel de metrou, abandonat, în Kiev, Ucraina. Multe dintre tuneluri sunt parțial inundate, iar cablurile atârnă pe șine, astfel acel loc pare a fi bântuit.

7. Hotelul Salto, Columbia.Hotelul-Salto-Columbia.

Hotelul De Salto a fost deschis în 1928 lângă cascada Tequendema în Columbia, pentru turiști. A fost închis la sfârșitul anilor ’90, pentru că nu a mai avut profit. În 2012 locul a fost transformat în muzeu.

8. Tunel de metrou, New York, U.S.A.Tunel-de-metrou-Kiev-Ucraina.

Acest tunel de metrou este admirat datorită arhitecturii impresionante. Stația a fost închisă în 1945.

9. Oraș sub apă, Shicheng, China.Oraș-sub-apă-Shicheng-China.

Acest oraș subacvatic a fost construit în 1341. El este situate în provincial Zhejiang din estul Chinei. În anul 1959 s-a scufundat, în timpul unei construcții a hidrocentralei River Xin’an. Dar, din fericire, apa protejează orașul, care a devenit un simbol al acelor locuri.

10. Casă din lemn abandonată, Rusia.Casă-din-lemn-abandonată-Rusia.

11. Stație de tren, Abkhazia, Georgia.Stație-de-tren-Abkhazia-Georgia.

Această gară a fost abandonată în timpul războiului din Abhazia în 1992 și 1993. Disputa dintre Georgia și Rusia asupra regiunii Abhazia a făcut ca multe locuri să rămână în paragină.

12. Sunken Yacht, Antarctica.Sunken-Yacht-Antarctica

Această navă fantomă este un iaht Brazilian naufragiat lângă Ardley Cove în Antarctica. A fost folosită pentru filmarea unui documentar, însă vântul puternic a făcut echipajul să abandoneze nava.

13. Pripyat, Ukcraina.Pripyat-Ukcraina.

14. Casa pentru festivitățile comuniștilor, Bulgaria.Casa-pentru-festivitățile-comuniștilor-Bulgaria.

5. Parc de distracții, Japonia.Parc-de-distracții-Japonia.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.