Apariţii înfricoşătoare: copiii cu ochii negri

Nimic nu atrage ca o poveste înfricoşătoare, cu atât mai mult cu cât există mărturii asupra realităţii sale; o astfel de poveste este cea a copiilor cu ochii negri (black eyed kids – BEK), fiinţe aparent normale, cu excepţia ochilor lor complet negri, lipsiţi de iris, sclerotică, pupilă, ochi ce par solizi şi lipsiţi de viaţă (ca în filmele horror). Anul trecut s-au înregistrat nenumărate mărturii de apariţii ale acestor copii.Copii-cu-ochii-negri

Cine sunt copiii cu ochii negri?

Toate mărturiile despre întâlniri cu aceste fiinţe descriu copii între 6 şi 13 ani, băieţi sau fete, care apar ca din senin singuri sau câte doi cerând ceva (să intre în casă sau în maşină). Aparent arată ca nişte copii normali, deşi sunt îmbrăcaţi cu haine ce par învechite şi largi; vederea lor insuflă însă emoţii negative,dau impresia că sunt lipsiţi de viaţă, de suflet. Vorbesc cu o voce monotonă sau chicotind oarecum înfricoşător, dar când sunt refuzaţi încep să ţipe sau să plângă. Vederea ochilor excesiv de mari, lipsiţi de pupile, iris sau sclerotică, de un negru intens, trezește spaima cea mai adâncă în martori. Unele poveşti menţionează şi o piele foarte albă, element care face aceste fiinţe mai înfricoşătoare. Copiii nu fac decât să ceară să intre, nu se manifestă violent, odată refuzaţi, plecând (deşi în unele poveşti cel care îi refuză îşi găseşte moartea).

Există bineînţeles diferite teorii cu privire la aceşti copii cu ochi negri. Unii spun că ochii lor atât de înfricoşători sunt rezultatul unei împerecheri între oameni şi extratereştri, aceşti copii fiind o nouă rasă. Alţii presupun că sunt demoni care încearcă să păcălească oamenii (de aceea trebuie să îi ignori şi să îi refuzi, nelăsându-i niciodată să îţi intre în casă sau maşină).

Există pe de altă parte şi explicaţii care doresc să arate că aceste fiinţe nu există; în primul rând, s-a spus că toată povestea a putut porni de la farse: poveştile martorilor erau minciuni; în plus, nu se poate omite faptul că chiar nişte copii puşi pe şotii ar fi putut băga în sperieţi câţiva oameni, purtând lentile speciale de contact şi comportându-se ciudat.

O altă explicaţie ţine de psihologia individului: odată cu popularizarea poveştii cu copiii cu ochi negri, unii oameni au putut crede că văd ceea ce nu era real – mai simplu spus, câteodată însăşi simţurile noastre, percepţia noastră este distorsionată; putem crede că vedem ceea ce nu există, putem avea iluzii optice; şi pentru că povestea cu copiii a devenit extrem de cunoscută în S.U.A., unii oameni sensibili s-au putut înşela crezând că au văzut ceva supranatural când exista doar ceva ieşit din comun. Nu în ultimul rând, există anumite condiţii ale ochilor ce cauzează dilatarea excesivă a pupilei.

Cum s-a născut povestea copiilor cu ochii negri:

Totul a început în 1998 când un jurnalist, Brian Bethel, şi-a postat pe un forum povestea: într-o zi se afla în maşină când doi copii între 9 şi 12 ani s-au apropiat şi i-au bătut în geam; coborând puţin geamul portierei, jurnalistul spune că a fost subit pătruns de o frică ciudată. Unul dintre copii l-a rugat dacă nu îi poate duce până acasă, pentru că îşi uitaseră banii de film. Când Bethel s-a uitat mai atent la copii, le-a văzut ochii complet negri şi goi, lipsiţi de viaţă şi a fost pătruns de o reală spaimă. A închis geamul, moment în care copiii au început să bată în geam ţipând să îi lase înăuntru; a pornit maşina, iar uitându-se în urmă, nu a mai văzut nici o urmă de copii, deşi nu trecuse suficient timp ca aceştia să fugă din raza sa vizuală. Bethel spune că cel mai terifiant a fost faptul că se simţea parcă sub control, tentat să îi lase înăuntru, însă spaima a fost mai puternică şi a reuşit să fugă. După această relatare, întreg internetul a fost asaltat de poveşti similare cu apariţii de copii cu ochii negri.

Copiii cu ochi negri sunt înfricoşători datorită contradicţiei: un copil aparent inocent şi normal care se dovedeşte a fi o creatură supranaturală (contradicţia dintre ideea de copil şi cea de monstru face şi numeroasele filme horror înspăimântătoare).

1 Response

  1. Cineva spune:

    13 sept 2019
    Acum o saptamana arpox. am vazut in metrou un barbat (27-30 ani), arata dubios, era plin de tatujae, cu un ochi normal si unul negru complet ! Mi-a inspirat instant un sentiment de frica !!!
    Am intrat pe internet sa ma documentez despre ce ar fi putut avea acel barbat, insa nu am gasit nimic decat povesti inspirate din filme horror …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.