Fiscul a închis un local pentru 3 LEI

fisc-magazin

Un magazin de carne din Suceava a fost închis pentru 50 de lei în minus în casierie, un restaurant din Bucureşti pentru 3,28 de lei plus.

De asemenea, un alt local a fost amendat pentru o sticlă de palincă nedeclarată. Desfăşurată timp de 7 zile operaţiunea Fiscului de depistare a evaziunii fiscale în lipsa bonului s-a soldat, în total, cu 778 de amenzi în valoare de 3,8 milioane de lei, confiscări de 550.000 de lei şi suspendarea temporară a activităţii în 174 de puncte de lucru ale agenţilor economici. Aceştia din urmă spun că deciziile Fiscului sunt abuzive, iar unii dintre ei, hotelierii de pe litoral ameninţă cu boicotarea deschiderii sezonului chair de 1 mai, când în staţiunile de la Marea Neagră sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti. Fiscul susţine că operaţiunile de control fac parte din campania de combatere a evaziunii fiscale, însă „victoriile” sale sunt departe de a rezolva problema. Din estimările Consiliului Fiscal, de anul trecut, evaziunea fiscală a ajuns la un nivel de 16% din PIB, ceea ce reprezintă în jur de 100 de miliarde de lei.

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legislaţii privind bonul fiscal, Direcţia Generală Antifraudă a declanşat o amplă operaţiune de control la nivel naţional. „Majoritatea firmelor verificate la nivel naţional, în perioada 15-23 martie 2015, de către inspectorii antifraudă, respectă prevederile legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, fiind însă constatate şi sancţionate corespunzător şi încălcări ale legislaţiei în vigoare”, a anunţat Fiscul, precizând că au fost dispuse 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.