Google Maps se muta in interiorul corpului uman!

google-maps

Google Maps trece de la catrografierea strazilor la inregistrarea la nivel microscopic a interiorului corpului uman, prin aceleasi metode utilizate pentru Street View.

Proiectul inedit este condus de Melissa Knothe Tate, experta in biologie celulara, iar la acest program ce patrunde cu fidelitate pana la cea mai mica celula din corp au lucrat cercetatori stiintifici de la mai multe universitati, printre care una din Australia dar si de la Harvard si Stanford.

Tehnologia de patrundere in corpul uman a fost realizata de firma optica germana Zeiss in colaborare cu Google. Tehnologia permite generarea de imagini cu tehnici microscopice si procesarea acestora cu algoritmi care pot raspunde la cautarile ulterioare ale celui ce vrea sa calatoreasca in interiorul corpului uman.

„Pentru prima oara avem posibilitatea de a pleca de la o imagine despre corpul uman pana la nivelul celular pentru a vedea cum se alimenteaza celulele si cum se conecteaza intre ele. Aceasta ar putea fi poarta catre terapii necunoscute sau forme de prevenire a unor boli la care nu ne-am gandit pana acum”, spune Knothe Tate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.