Google stie ce-ai facut asta vara!

Google Maps a inregistrat toate miscarile pe care le-ai facut*. Si exista un site unde poti sa verifici – in caz ca nu crezi.

google-maps

 

Folosesc Maps aproape zilnic. Chiar si atunci cand merg in locuri pe care le cunosc deja, pentru ca rapoartele legate de starea traficului sunt geniale (marcajele verde, galben, rosu – daca e aglomerat). Pe langa asta, Google Now mi se pare genial si m-a uimit de multe ori.

Stiu ca toate aceste aplicatii functioneaza doar daca au date pe care sa le analizeze. Altfel nu pot sa fie relevante. Nu ma deranjeaza asadar prea tare ca trebuie sa fiu de acord si sa ofer aplicatiilor tot felul de permisiuni de accesare de date.

Cumva insa, ma asteptam ca datele sa fie analizate mai degraba ca anonime. Adica drumul meu de acum o luna de zile la Baia Mare m-as fi asteptat sa existe doar ca statistica, despre cat dureaza un drum de la Bucuresti la Baia Mare in luna Martie, plecand la ora x, pe traseul y, etc.

Ei bine NU! Pe site-ul asta, dupa ce te loghezi cu contul tau de google (ala pe care il ai setat pe telefon), poti accesa toate datele salvate de Google Maps.

Pe de-o parte poti sa te uiti la graficul asta si sa te analizezi pe tine. Nu numai ce mananci te repreinta, si pe unde te invarti e relevant. Pe de cealalta parte nu ai decat sa te crizezi putin.

Cum ar spune unii: Toate aplicatiile sunt folositoare pana cand incep sa apara lucruri pe care vrei sa le ascunzi.

*Teoretic sunt inregistrate date doar in momentele in care ai activata pe telefon optiunea de localizare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.