IDENTITATI FURATE DE PE FACEBOOK. CUM S-AU TREZIT SUTE DE ROMANI INFRACTORI IN ALTE TARI, FARA SA FI COMIS NICIO ILEGALITATE

Sute de romani stabiliti in Spania, Italia, Franta sau Germania s-au trezit ca sunt acuzati de fapte grave pe care, in realitate, nu le-au comis.

oameni-pe-stradaEscrocii, de cele mai multe ori, tot niste conationali, le-au furat identitatea. Avocatii spun ca hotii au acces usor la datele personale, in conditiile in care multe persoane sunt atat de neglijente incat pun pe net informatii private.
Razvan Toma traieste in Spania de doua decenii. Cand a mers sa-si reinnoiasca permisul de sedere, a fost pe punctul sa fie arestat. Cineva care s-a folosit de numele sau a comis infractiuni grave in Germania. Nici pana astazi nu i s-a spus despre ce e vorba, insa deduce ca identitatea sa a fost furata dintr-o baza de date.
Razvan Toma: „Mi-au luat amprente, mi-au facut fotografii. Exista posbilitatea sa fi fost cineva infiltrat chiar la ei in baza de date si sa le ia. Au fost foarte scretosi in ceea ce priveste ancheta.”
Numarul celor care se plang acum in Spania, Italia, Franta si Germania de astfel de situatii este urias. Iata ce povesteste un avocat specializat in astfel de cazuri.
Alfredo Arrien, avocat spaniol: „Hotii fura identitatile oamenilor cu ajutorul Facebook-ului sau al altor retele de socializare. Acolo gasesc date specifice: varsta, locul si data nasterii. Cu toate aceste informatii pot face un document fals.”
Asa se face ca un roman care n-a jucat la loto apare castigator la loteria spaniola, dar si dator vandut la fisc.
Nicoleta Ienciu, avocat roman stabilit in Spania: „S-a trezit cu o datorie la fisc de peste 4.000-5.000 de euro. Castigase la loterie.”
Altii sunt urmariti de autoritati pentru ca nu au returnat niste utilaje de constructii, pe care nu le-au inchiriat niciodata.
Daniel Tzecu, presedinte FADERE: „Vorbim deja de un fenomen. De obicei, cei care fura identitatea romanilor sunt tot romani pentru ca seamana la fizionomie si le e mai usor sa foloseasca un nume tot de roman.”
Au fost si cazuri in care romanii din diaspora si-au vandut de buna voie datele personale, fara sa se gandeasca si la consecinte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.