Noua metoda de furt de pe cardurile bancare

furtbanca

Tehnologia evolueaza in permanenta, iar hotii se adapteaza si ei. Astfel, in ultima vreme a aparut o serie de metode prin care infractorii te pot lasa fara banii din cont in doar cateva secunde.

 

In ultima vreme, bancile au inceput sa foloseasca un sistem de securitate, amplasat la intrarea in institutiile care au bancomatele in interiorul sediului. Mai exact, usile de la intrare sunt prevazute cu un slot, in care clientul introduce cardul, pentru a i se permite accesul la bancomat.

Ei bine, fix dispozitivul menit sa le apere finantele oamenilor ii pot lasa fara niciun ban in cont. Pentru ca multi au obiceiul de a se uita dupa sistemele de furt moderne doar in preajma bancomatului pe care il folosesc, acestia nu mai sunt atenti si la intrarea in banca, locul in care hotii pot amplasa foarte usor skimerele, adica dispozitivele prin care se pot obtine ilegal datele personale ale clientului in cauza.

Singurul lucru de care depind hotii zilelor noastre este ca tu sa folosesti macar unul dintre bancomatele din interior, moment in care ti se inregistreaza automant si codul PIN. Asta se poate obtine usor, cu ajutorul unei camere de luat vederi foarte subtire, amplasata langa tastatura bancomatului respectiv.

In astfel de situatii, vigilenta clientului este esentiala, asta pentru ca multi dintre noi nu ne luam masuri preventive. tocmai de aceea este important sa acoperim cu palma in momentul in care tastam. Mai mult decat atat, cei mai vigilenti au obicceiul de a forma codul PIN cu ajutorul unei batiste, pentru a nu lasa amprente de care s-ar putea folosi infractorii.

Pentru ca putem scoate bani de la orice banca, fara a fi neaparat clientii ei, usile de la intrare pot fi accesate folosind orice cartela cu banda magnetica, astfel ca atacatorilor le va fi greu sa-ti poata goli contul daca nu au acces la datele esentiale, cum este codul personal de acces.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.